Inledning

20160705_110141

Mitt namn är Johan Byström.

Jag kommer ursprungligen från ett litet samhälle som heter Järved, strax utanför Örnsköldsvik.

I mitt yngre liv var jag bosatt inne i stan. Jag ägde en gång en fin lägenhet, där jag trivdes ganska bra. I alla fall var det så ett tag…
Efter ca 3 år började jag känna något. Jag mådde inte bra. I början förstod jag inte orsaken, men det var som om en slags depression vilade över min tillvaro. Som om jag sakta kvävdes av allt runtomkring. Jag befann mig inte på rätt plats. Det kändes så fel. Något ville berätta något för mig. Vägleda mig för att kunna ta mig ”hem”.

Jag köpte mig ett hus ute på landet, 4 mil från stan, bort från vänner, familj och civilisation. En plats där jag kunde vila, känna lugn och få vara mig själv. Jag kunde fortsätta utvecklas och mogna på alla sätt där staden höll mig tillbaka. Att få luska ut och hitta min egen frihet. Trots att det inte helt och hållet var där jag var ämnad att hamna så var det ändå ett steg som jag behövde ta. En lärdom och erfarenhet. Som blev en växande styrka och insikt.

Mitt livs vägar tog helt plötsligt en väldig vändning då en underbar kvinna fångade mitt hjärta och jag lämnade mitt hus och min ensamhet. Jag flyttade in hos henne i en ödslig liten by ännu längre ut i skogen. Till paradiset Grundtjärn.

Där lever jag idag med mitt livs kärlek – min älskade Jonna, två hundar och tre katter. Långt bort från trafik, avgaser, folkmyller, gatljus och stress. Här kan jag höra tystnaden och känna naturen i alla dess vackra årstider, med alla tänkbara sinnen. Här har jag funnit frid. Det var här jag var menad att hamna. Här har jag funnit mitt hem.

Jag kan från denna plats fortsätta att ge näring till en ådra som jag haft under en så lång tid. Att få skapa… men främst att få uttrycka min kreativitet i skrift. Att få berätta, dela tankar, måla upp och gestalta känslor. Skriva dikter. Ge liv åt mina många funderingar. Sätta tecken på det som varit teckenlöst. Tala, och uppmana andra att tala, med sitt hjärta och sin själ. Se världen och livet från en annan vy, där insikt och förbättring kan hitta en ny grund att gro i.

EN ANMÄRKNING

Mycket av det som skrivs här är hämtade ur mina egna tankegångar, dvs så är jag inte vidare förtjust i fakta, då det kan kännas stelt och tråkigt, samt något som vem som helst kan läsa sig till. Den är så begränsad i jämförelse med fantasi, tankar och drömmar.

Jag är ingen författare, inte heller speciellt skolad inom litteraturens grenar. Jag tycker om att skriva och jag gör det på mitt sätt. Grammatik och andra ”skrivlagar” kommer inte alltid att följas. Stavelser likaså. Men mitt budskap kan gå fram ändå och det är huvudsaken. Rent skapande är vilt i sin natur och bör ej tyglas, då tappar det sin magi. Likaså ska det ej rättas, då sättet att skapa aldrig är fel.

Denna sida handlar om min syn på livet. Även om du som läsare inte håller med eller stödjer mina påståenden, så är de ändå mina och likaså att jag respekterar dig, så hoppas jag att du bemöter mig detsamma.

Vare sig du är resenär, sökare eller drömmare, så är du välkommen.

Välkommen till mina tankar, mina drömmar och min fantasi.

Jag hoppas du ska trivas.

10 reaktioner på ”Inledning

 1. Så härligt att höra om människor som hittar rätt i sin tillvaro😊 Du och jonna är verkligen ett vackert par som verkar vara gjorda för varandra. Önskar dig all lycka till med dina tillvaro,ska bli lika kul att följa dig på din bloggsom jag följer jonna på hennes. Kram till er fina människor ☺

  Gilla

 2. Välkommen till min värld. Din värld. Filosofin i vår värld är att leva idag och nu, inte enligt andras måttstock eller sedvänjor och s.k. lagar. Andas frisk luft som du säger, gå ut då solen skiner och fånga dagen, göra det som ska göras inne då det inte är så viktigt att vara ute.

  Jag hoppas få följa dig (och Jonna) en lång tid framöver. Så lärorikt. Trots er unga ålder har ni en uråldrig kunskap som ni så vist delar med er av. Jag tackar er från djupet av mitt hjärta :D.

  Kramar från Evy, som har på sitt visitkort titeln ”Orsaksfilosof” 😉

  Gilla

 3. Hej Johan!

  Det ska bli så kul att få följa dig, jag känner redan igen mig i dina tankar och sätt att formulera dig, det känns skönt att veta att man inte är ensam. Det behövs fler som vågar tänka och uttrycka sig 🙂

  Gilla

 4. Hej Johan!

  Jag har följt Jonnas blogg länge och nu ska det bli roligt att få börja följa dig också! Jag känner verkligen igen mig i det du skriver, ska strax berätta varför.

  Stort grattis till er förlovning, jag ryste nästan när jag såg filmen och läste Jonnas tankar. Otroligt rolig idé att filma sin förlovning och så roligt att kunna titta på när ni blir äldre! Jag håller på att göra en liknande resa som både du och framför allt Jonna har gjort. Jag bodde i Göteborg mellan januari 2015 till juni 2016 och vantrivdes för det mesta. Jag har bott i storstäder innan dess också och trivdes inte där heller. Jag hyrde en lägenhet jag fullkomligen kvävdes i av flera skäl, den hade inte ens balkong. Jag visste väl innerst inne att jag inte är en storstadsmänniska men flyttade till Götet pga jobb och trodde att den staden skulle passa mig. Ack så fel jag hade! När jag fick upp ögonen för Jonnas blogg och hennes resa från en liten lägenhet i Göteborg till natursköna Grundtjärn så förstod jag att jag också måste lämna storstan. Varför bo på ett ställe som bara tar död på ens välmående och som får en att ständigt längta bort!?!

  Precis som du så höll Göteborg mig tillbaka och jag kunde inte känna ett inre lugn. Jag mådde jättedåligt.
  Jag velade länge och väl kring var jag skulle flytta men efter ett och ett halvt år tog beslutet att flytta tillbaka till mina rötter i Dalarna. Det har nu gått 1,5 månader sedan min flytt och jag ångrar inte mitt beslut för en sekund. Jag kände mig aldrig hemma på Västkusten men det gör jag här. Här finns den natur som jag är uppvuxen med och som jag älskar över allt annat. Jag älskar de djupa skogarna, sjöarna, närheten till vildmark och djurliv. Det är nästan overkligt att tänka tillbaka på min tid i Göteborg men den lärde mig hur jag vill att mitt liv ska se ut. Min högsta dröm sedan flera år tillbaka är att köpa ett hus på landet men min ekonomi har inte tillåtit det. Jag håller nu på att börja kolla runt efter ett litet hus att hyra och så fort jag får ett bättre jobb så ska jag köpa mig ett eget hus. Jag är så tacksam över att jag vågade ta beslutet om flytt och vet att jag inom ett år bor på landet!

  Gilla

  • Hej Boel!

   Det gläder mig att du fann ditt sanna kall. Att du kunde förstå och känna att något var fel. Att du sedan gjorde slag i saken och handlade gläder mig ännu mer. Vi behöver nog lyssna mer till vad vi säger till oss själva. Bara för att det inte sker likt normala ”samtal” så bör det inte ignoreras. Jag är säker på att om du bara fortsätter att lyssna, ÄN hur jobbigt, svårt och hårt det verkar för stunden så kommer det att leda dig rätt. Så var det för mig och likadant för Jonna.

   Tack för att du skrev och för gratulationen. Kram på dig

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s