Ett evigt band

Det senaste året har i sanning varit något alldeles extra. Så mycket som har hänt och så mycket som har förändrats. Stund efter stund har saker lagt sig på plats, händelser och bitar som tagit från den vackraste av sagor. När jag sitter här och skriver och tänker tillbaka på så många underbara minnen som trätt fram under en så kort tid, så kan jag inte låta bli att skaka på huvudet. En gest av förundran, en tacksamhet över drömmar som slagit in, fantasi som blivit verklighet. Känslor som vaknat. Sådant jag tidigare bara trodde fanns bland påhittade historier i text och film.

072203

En kärleksförklaring bland solens första strålar.

Den 1:a Juli lades ännu en av livets bitar på plats. En händelse inristad i kärlekens tecken. Jag och min älskade Jonna valde då att visa att vi alltid kommer att vara tillsammans. Med varsitt band av renaste guld lovade vi varandra att än vad som händer så kommer vi alltid ha varandra. Vi valde att förlova oss. Något som skedde på det mest naturliga sätt. Ingen ställde egentligen den stora frågan, vi tittade mest på varandra och genom våra blickar tog vi det beslutet. Det var bara menat att bli så och det har jag alltid känt. Jag har alltid vetat att Jonna varit den rätta, sen första gången jag träffade henne. Jag har aldrig tvivlat, inte det minsta. Men otaliga gånger har jag tvivlat på min egen plats i verkligheten. Många dagar har känslan sköljt över mig med tanken om jag verkligen är vaken, om allt bara är en dröm. Så många gånger som jag tittat på Jonna och sedan stelnat till av att jag tror att jag snart vaknar upp i sängen, i en annan tid där denna fantastiska människa inte existerar. Jag har ofta tänkt, att om allting bara är en dröm, att om jag ligger i koma i en sjukhussäng i en annan verklighet, så snälla låt mig ligga så för alltid. Låt mig i så fall få fortsätta drömma…

Mer och mer har polletten ramlat ner och för varje rörelse den tagit så har min lycka bara växt. Jag förstår mer och mer att jag faktiskt lever med denna underbara kvinna. Att hon är exakt på alla sätt som hon verkligen är. Hon är livs levande och verklig, på något mirakulöst vis. Och att hon älskar mig på samma sätt som jag älskar henne.

072206

Än en gång måste jag skaka på mitt huvud…

IMG_20160415_123847Min älskade Jonna… Man behöver bara titta på henne och förstå att hon bär på så mycket. Så mycket som jag tror att många andra saknar eller som de inte upptäckt än. Hennes utstrålning och värme. Godheten i hennes ögon. Gudomligheten i hennes leende. Kärleken i allt som hon är. Det finns ingen som jag är kapabel till att älska så mycket. Den känslan går på ett sätt ”hela vägen”. Likt en ljuspelare rakt ut i universum och som återkommer från dess eviga slut. Något omöjligt som blivit möjligt. En olöst gåta som öppnat sig med svar. Det där sanna och rätta gömt i allt som är fel och glömt. Den sista pusselbiten. Det man till slut är ämnad att känna.

072210

Evighet

Mitt liv är ämnat till att vara med min Jonna. Det finns ingenting som kan ändra på den saken. Det märket är för evigt inbränt i kärlekens historia och för varje dag som går kommer jag tacka livet för denna fantastiska gåva.

För det är så här det ska vara. Det är så här det för alltid ska vara.

——–

Läs gärna om Förlovningen på Jonnas Blogg om ni inte redan gjort det. Där finns även en liten film som ni kan ta del av. Kram på er!

10 reaktioner på ”Ett evigt band

 1. Åh så fint du skriver om dina känslor o din kärlek till Jonna ! Eran kärlek som hämtad från sagorna …minus drakarna då 🙂 Tror att det en vacker dag blir en film om Jonna o eran kärlek … Man känner verkligen hur äkta o vacker kärlek är mellan er , hur ljuset från eran kärlek sprids ut i universum o bildar ringar som på vattenytan så att andra oxå kan hitta rätt – den de är ämnad att vara med…
  Grattis fina ni till förlovning o kärleken ! Kram

  Gilla

  • Det du skriver värmer i mitt hjärta. Det gläder mig så att så många ser hur kärleksfull vår relation är. För det är den och det kommer den fortsätta vara, det vet jag. Vissa saker vet man bara. När jag upplevde Jonna genom hennes blogg så visste jag i mig själv att jag funnit min drömtjej. Det var dock frustrerande, då någon sådan fanns det inte en chans att kunna få. Tänk så fel jag hade. Inte ens ett år senare sitter jag här med en ring på mitt finger med hennes namn inristad i, helt säker på att jag kommer tillbringa resten av mitt liv med henne.
   Tack Anneli och kram på dig!

   Gilla

 2. Så fint du beskriver er kärlek och lycka vilket inte är alla förunnade i denna värd. Stort lycka till i ert framtida liv ni fina. Nu får vi invänta på ert nästa steg 😉 Kram på er

  Gilla

  • Ja, det är sorgligt att inte alla får uppleva det jag och Jonna upplever just nu… Jag önskar att den tiden fick komma för alla. Tack Carina 🙂 Kram på dig!

   Gilla

 3. Stort grattis till er!
  Även om jag aldrig träffat någon utav er så känns det ändå som om jag till en viss del ”känner” Jonna och dig genom hennes blogg. Minns själv när jag hittade dit för ett antal år sen och läste bloggen från första inlägget till slut. Började skumma i ”nutid” men blev snart tvungen att börja från början och läsa ALLT för det var som en bok man inte kunde släppa ifrån sig. En bok med fantastiska bilder som gjorde att det kändes som om man sögs in i hennes värld. Så mycket att relatera till, öppet och geniunt, Jonnas mod – en källa till tröst och inspiration. Så glad att hon funnit dig, eller du henne, att allt bara fallit på plats. Ni är så värda den här lyckan! Önskar er all lycka till med er saga som just börjat, och tack för att ni delar med er av allt ert fina. Kärlek till er ❤

  Gilla

  • Jag förstår vad du menar, Nina. Likt som du så fascinerades jag av Jonnas blogg. Hennes sätt att skriva, att vara sådär mysigt alldaglig, äkta och sann, samt så sprakande fylld av magi. Hon inspirerar mig varje dag till att vara en så bra människa som möjligt och på något fenomenalt vis så blir det den mest naturliga grej att vara. Vi är väldigt glada båda två över allt som hänt. Det är verkligen som en saga.
   Tack för dina ord och din förmåga att glädjas för andras lycka. Sånt behövs det mer utav!

   Gilla

 4. Åååhhh, man blir varm in i hela själen när man läser dina vackra ord Johan!! Jag är så oändligt glad att just du och Jonna hittade varandra!! ❤
  Har nu följt Jonnas blogg i ett snart ett år…och jag förstår VERKLIGEN hennes storhet, och vilken lycka det måste vara att få leva i hennes närhet. Tillsammans med henne!
  Hon är fantastisk!! Ni är fantastiska ihop!!

  STORA KRAMAR!/LINDAN

  Gilla

  • Tack Linda! Ja, Jonna är något helt utöver det vanliga på de bästa av sätt. Tackar universum varje dag över att vi fördes samman. Det är en dröm att få leva med en sån fantastisk människa. Jag är glad att du ser henne som hon är, för hon är precis så underbar som hon verkar och mer därtill. Kram på dig

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s