I Filosofens Tankar

————————————————————————

Jag snubblade över en text jag skrev i mitten av Juni, innan den här sidan fanns. En text jag ursprungligen lade upp på Facebook, men som jag gärna vill samla här bland mina andra texter, samt dela igen till dem som inte redan läst den.

————————————————————————

Ibland kryper bara behovet på av att få uttrycka sig, skriva, förmedla eller att skapa.

Texten nedan blev en samling av funderingar, men även en del upplevda sanningar, där jag vill lyfta fram betydelser bakom en känsla som vi alla bär på innerst inne.

Om vi leker med tanken att varje enskild individ kunde känna och utöva alla kärlekens tecken. Hur skulle då världen kunna se ut?

Kärlek är inte enbart något man delar mellan den man håller kär, sin familj eller närmaste vänner. Kärlek är en grundpelare i vårt hjärta. Den ska inte gå att rubba i än vilket avseende vi upplever våra liv. Kärlek går att finna i och till allt. Det är då den verkar i sitt fullständiga väsen. Känslan och kraften att tillhöra och samverka med livets alla mirakel, stora som små.
Lär du dig att känna tacksamhet för det som finns omkring dig. Likaså en innerlig respekt för både det som sprudlar av liv, samt det som ligger kallt och dött. Då öppnar du dörren till något mycket större än vad som finns där ute idag. Makt, pengar och status har inte då längre någon mening, då man är bortom såna barnsligheter…

Om alla kunde öppna sitt hjärta och ge av allt vad själen bär. Inget skulle längre vara omöjligt. Ingen skulle behöva känna sig ensam, annorlunda eller utfryst, då varje hand är där för att stötta, trösta och rycka upp den som någon gång fallit. Att se till sitt eget bästa skulle aldrig behövas, då alla andra finns där med stöd bakom din rygg. Problem och intriger skulle lösas. Livets gåtor och okända pussel skulle få sina svar. Svårigheter skulle bli lätta och motgångar skulle ses som lärdom och erfarenhet. Vi skulle alla känna tacksamhet och värde i vår vardag. Vi skulle se det vackra och förinta det hemska. Skönhet skulle finnas i annat än i kött och blod. Varje dag hade varit ett äventyr, en förundran och upplevelse, då dess underverk verkar just då och aldrig mer.

Livet är en fantastisk gåva. Släng inte bort det i tvister, bråk och ledsamheter. Inte heller till missnöje, avundsjuka och bitterhet. Kasta inte dess tid till tomheten på platta konstgjorda skärmar, på det samlade elände och olycka som världen får utstå. Lägg ner stress och press från all yttre påverkan. Sluta prestera över din kapacitet och stäng den förvrängda missvisande synen från dina ögon.

Se inte lyx i dyra ting, guld och rikedom. Lyx är att känna lycka, vara frisk och stark, samt att älska och att älskas. Att vara glad för det lilla och kämpa för det större. Att vara trygg och fri utan nedbrytande krav och normer.

Att känna och utöva Kärlek. Något som vi alla har tillgång till, något som vi alla bär på… om vi bara vågar känna och förstå.

Att förstå varför solen skiner. Varför vinden blåser bland träden. Varför frusna isar sjunger i kylan. Varför vattnet forsar i bäcken och varför bin svärmar runt nyutslagen hägg. Varför barn vilar i sina föräldrars famnar. Varför ett gammalt par fortfarande håller hand. Varför blommor och ljus placeras vid namnprydda stenar. Varför himlavalvet berättar om universums forna tider. Varför alla ting existerar precis som de är. Att förstå att mirakel sker dagligen, än var vi befinner oss…

Förstå att du är rester av stjärnljus och att dina förfäder är rötterna under dina fötter. Att ditt ursprung är från födelsen av allt som någonsin funnits och som kommer att fortsätta finnas. Du finns i allt och är allt med denna värld.

Älska det och allt kommer att älska dig tillbaka…

13407206_1753554244911858_5997184885171972969_n

6 reaktioner på ”I Filosofens Tankar

 1. Tack för de orden. Så sanna och de ska från och med nu bli en ledstjärna för mig. Ska göra mitt bästa att förverkliga allt det du säger i detta inlägg.

  Kram till dig och till Jonna som delar din tid 🙂

  Gilla

 2. Hej Johan
  Känner igen mig så mycket i allt du skriver och det känns fint att veta att det finns flera än jag som är introvert och så där tyst som bara vi kan vara. Har sett hur ni bor och lever i Grundtjärn via Jonnas kanal och ni är verkligen en stor inspiration till att våga ta steget att flytta ut i naturen där jag i grund och botten hör hemma, så i sakta mak letar jag mig nu uppåt i landet från Helsingborg.
  Önskar er all lycka/Björn

  Gilla

 3. Tack Johan, det har fick mig att vilja grata av karlek och lattnad, att du satter ord pa det jag lange kannt, men tappat bort i alla moln av stress och press….
  Sa vill jag leva,
  I karlekens namn

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s