Samtalet med Universum

Det är fascinerande när man tänker på det, att vi alla bär på så mycket dolt i våra sinnen. En gömd värld av tankar, scener, drömmar och önskningar. Ett unikt språk skapat med möjligheten att kunna tala med oss själva. För i vårt hjärta och i vår själ ligger allt för att lära känna och förstå vilka vi faktiskt är. Men så länge vi befinner oss där, i våra sinnens djupa vrår, så är det endast vi som får uppleva vårt ”andra jag”.

I mina tankar funderar jag ofta över vad denna plats egentligen är. Hur kan så mycket få plats i ”ingenting”, hur kan vi se så mycket i detalj och känslomässig rikedom utan belastning på och av verkligheten? Tänk alla idéer och visioner, all musik, konst och skrivna texter. De otaliga berättelser som filmatiserats i någons huvud, som sedan blivit till verklighet i syftet av att delas med andra. Allt hämtat ur ”ingenstans”, men som samtidigt är från ”någonstans”.

När man fortsätter att tänka och fundera över detta fenomen så börjar man automatiskt lägga sitt eget pussel, där varje bit varierar mellan känslor och tankar, samt kreativitet och drömmar. Vårt sinnes fundamentala byggstenar. En konstruktion, som jag tror, öppnar upp kanaler till sådant som ligger utanför vår värld. Vi kopplar upp oss mentalt till något större som vilar där ute, en plats av oändliga möjligheter och proportioner. Där tid och rum tar ut varandra, men där allt ligger välbevarat och redan existerar.

samtalet-med-universum

Jag har märkt att denna ”kommunikation” fungerar bäst när man tillåter sig själv att lämna det som är. När man tillåter tankarna att vandra och när man vågar ge sig ut i färd på fantasins flygande matta. När man vågar ta in och lyssna till sådant som sällan hörs, för när du lämnar världens ljud bakom dig, endast då kan du höra det som aldrig annars hörs. Tystnadens fridfulla melodi. I tystnaden kan du lättare höra dig ”tala med dig själv”, du kan helt plötsligt bli medveten om dina innersta tankar, djupaste önskningar och vildaste fantasier. Fast i denna bekantskap tror jag du talar till något mer än dig själv, eller rättare sagt att du talar till något som du är en del av. För i begynnelsen var du något annat, inte en varelse av kött och blod. Du var ett ljus färdande genom oändligheten, något sprunget ur det fornaste av ursprung. Denna kärna, som du idag stundvis skänker en tanke och där din inre gåva sedan länge blommat ur.

Även om vi inte vill erkänna det, även om vi avfärdar känslor och tankar i vår vardag av alla möjliga anledningar, så ligger ändå kanalen öppen och väntar för att ge sig till känna. Vi lever ändå efter de byggstenar som vi blivit givna. Vi är de vi är och bör därmed med vara de vi är ämnade till att vara.

I detta samtal med Universum så lever ändå sanningen i dig som så gärna vill och längtar efter att få berätta…

…ditt livs otroliga saga.

2 reaktioner på ”Samtalet med Universum

 1. Vad fint du skriver Johan♥.
  Jag känner så väl igen mig i dina reflektioner, om den tysta rösten, som viskar i ens inre, om världar och dimensioner bortom den fysiska….om subtilare och Högre dimensioner, som vi inte kan se med våra fysiska ögon.
  Det är många fantastiska konstnärer och musiker, som blivit inspirerade till sina mästerverk av dessa Högre tankar och visioner. Den klassiska musiken och renässanskonsten, de stora katedralerna, den grekiska och egyptiska arkitekturen och konsten. Mycket skönhet har skapats av stora Mästare som haft begåvningen att föra ner sina visioner genom sina konstnärliga förmågor

  Det finns så mycket att skriva om det här….det största och mest fantastiska sökandet man kan göra…
  Tack för dina fina rader Johan♥
  Kram♥

  Gilla

 2. Ps. Vad fantastiskt fin bilden har blivit, där du sitter på din bergstopp och skådar ut över ditt inre universum. Jag ryser när jag ser den.
  Helt magisk♥

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s