Om Mig

20160705_110141

Mitt namn är Johan Byström.

Jag kommer ursprungligen från ett litet samhälle som heter Järved, strax utanför Örnsköldsvik.

I mitt yngre liv var jag bosatt inne i stan. Jag ägde en gång en fin lägenhet, där jag trivdes ganska bra. I alla fall var det så ett tag…
Efter ca 3 år började jag känna något. Jag mådde inte bra. I början förstod jag inte orsaken, men det var som om en slags depression vilade över min tillvaro. Som om jag sakta kvävdes av allt runtomkring. Jag befann mig inte på rätt plats. Det kändes så fel. Något ville berätta något för mig. Vägleda mig för att kunna ta mig ”hem”.

Jag köpte mig ett hus ute på landet, 4 mil från stan, bort från vänner, familj och civilisation. En plats där jag kunde vila, känna lugn och få vara mig själv. Jag kunde fortsätta utvecklas och mogna på alla sätt där staden höll mig tillbaka. Att få luska ut och hitta min egen frihet. Trots att det inte helt och hållet var där jag var ämnad att hamna så var det ändå ett steg som jag behövde ta. En lärdom och erfarenhet. Som blev en växande styrka och insikt.

Mitt livs vägar tog helt plötsligt en väldig vändning då en underbar kvinna fångade mitt hjärta och jag lämnade mitt hus och min ensamhet. Jag flyttade in hos henne i en ödslig liten by ännu längre ut i skogen. Till paradiset Grundtjärn.

Där lever jag idag med mitt livs kärlek – min älskade Jonna, två hundar och tre katter. Långt bort från trafik, avgaser, folkmyller, gatljus och stress. Här kan jag höra tystnaden och känna naturen i alla dess vackra årstider, med alla tänkbara sinnen. Här har jag funnit frid. Det var här jag var menad att hamna. Här har jag funnit mitt hem.

Jag kan från denna plats fortsätta att ge näring till en ådra som jag haft under en så lång tid. Att få skapa… men främst att få uttrycka min kreativitet i skrift. Att få berätta, dela tankar, måla upp och gestalta känslor. Skriva dikter. Ge liv åt mina många funderingar. Sätta tecken på det som varit teckenlöst. Tala, och uppmana andra att tala, med sitt hjärta och sin själ. Se världen och livet från en annan vy, där insikt och förbättring kan hitta en ny grund att gro i.

EN ANMÄRKNING

Mycket av det som skrivs här är hämtade ur mina egna tankegångar, dvs så är jag inte vidare förtjust i fakta, då det kan kännas stelt och tråkigt, samt något som vem som helst kan läsa sig till. Den är så begränsad i jämförelse med fantasi, tankar och drömmar.

Jag är ingen författare, inte heller speciellt skolad inom litteraturens grenar. Jag tycker om att skriva och jag gör det på mitt sätt. Grammatik och andra ”skrivlagar” kommer inte alltid att följas. Stavelser likaså. Men mitt budskap kan gå fram ändå och det är huvudsaken. Rent skapande är vilt i sin natur och bör ej tyglas, då tappar det sin magi. Likaså ska det ej rättas, då sättet att skapa aldrig är fel.

Denna sida handlar om min syn på livet. Även om du som läsare inte håller med eller stödjer mina påståenden, så är de ändå mina och likaså att jag respekterar dig, så hoppas jag att du bemöter mig detsamma.

Vare sig du är resenär, sökare eller drömmare, så är du välkommen.

Välkommen till mina tankar, mina drömmar och min fantasi.

Jag hoppas du ska trivas.

 – Johan Byström